TASAM çalışma alanları dış politikada Kıtasal bazda Afrika, Asya, Avrupa, Latin Amerika ve Karayipler ile Kuzey Amerika; Bölgesel bazda Balkanlar, Orta Doğu, Akdeniz ve Karadeniz - Kafkas; Kimliksel bazda Türk Dünyası ve İslam Dünyası iken Ulusal bazda ise Türkiye’dir.
Savaşlar çoğunlukla belirli bir devletin ya da ortak çıkarlara sahip bir grup devletin politikalarının sonucu olarak ortaya çıkmıştır. Balkan Savaşları da bu duruma bir istisna değildir. Haziran 1878 yılında imzalanan Berlin Anlaşması akabinde Balkanlardaki ulusların ana sorunu milli birleşme ya da ..
Balkanlar, Avrupa Birliği ile tam üyelik müzakere sürecini devam ettirmekte olan Türkiye için de çok önemli bir bölgedir. Balkanlar'ı Türkiye için önemli kılan neden, Türkiye'nin coğrafi olarak bir Balkan ülkesi olması değildir sadece. Bunun yanında Türkiye'nin Balkan ülkeleri ve milletleri ile çok ..
“1990’lı yıllarda yaşanan çatışma ortamının ardından Balkanların barış ve huzura kavuşması kolay olmamıştır. Yaşanan sorunların etkilerinin uzun süre devam etmesine karşın ülkeler ve toplumlar arasında siyasal-toplumsal alan paylaşımı yoluna gidilmiştir.Avrupa Birliği, Balkanlar’daki sorunlar karşın..
Balkanlar, Asya ile Avrupa arasında bir köprüdür. Aynı zamanda Balkanlar, kültür, din, etnik ve jeo-politik açıdan büyük bir öneme sahiptir. Bölge, komşuluk yanında, dünyadaki en büyük Müslüman-Türk azınlığa sahip olması açısından da Türkiye için ayrı bir değerdedir.Bulgaristan merkezli, “Balkanlard..
In an era where “soft power” and “smart power” have taken the place of “hard power”, international politics have gone through a change; traditional channels of diplomacy have begun to be performed by the new channels of diplomacy. This new kind of diplomacy, known as “Public Diplomacy” is composed o..
Dış politika çağlar boyunca insan topluluklarının ilgisini çekmiştir. Çünkü dış politika her zaman, iki toplum, iki kabile, iki site devleti, iki ülke ve iki devlet arasında, güvenlik başta olmak üzere, çeşitli ilişkileri düzenlemiştir. Merkantilizmle beraber dış politika, ticari ayrıcalık elde eder..
Yugoslavya'da Sırplar ile Hırvatlar arasındaki ilişkilere odaklanan kitap, Sırp-Hırvat ilişkilerinin birbiriyle çelişen iki zıt özellik içerdiğini ortaya koyuyor: İşbirliği ve Çatışma. Sırp-Hırvat İşbirliği, Yugoslavya'yı yapıcı ve olumlu biçimde etkilerken, Sırp-Hırvat Çatışması, Yugoslavya'yı son ..
Turkish - Balkans Relations: The Future Prospects of Cultural, Political and Economic Transformations and Relations is a significant interdisciplinary publication, which provides first-hand discourse about Turkish-Balkans relations. The title of the book greatly reflects the diversity of its authors..
ODTÜ Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Türkeş'in editörlüğünü yaptığı "TURKISH - BULGARIAN RELATIONS, Past and Present" isimli kitap TASAM yayınları tarafından yayımlandı. Çalışma TASAM Yayınları Balkanlar Serisi'nin ikinci kitabı ve İngilizce olarak basıldı. Mustaf..
Uluslar arası Balkan Kongresi ''Balkan Milletleri Arası Etkileşim'' başlığıyla on temel amaç doğrultusunda düzenlenmiş ve kongrede sunulan tebliğleri ve açılış konuşmalarını içeren bu kitap, kongrede ortaya çıkan bilgileri, verileri ve değerlendirmeleri kalıcı hale getirmek ve kamuoyu ile paylaşmak ..